Smart Classroom

Alaturati-va clasei viitorului!

Smart Classroom

De-a lungul timpului, educatia a capatat diferite forme, insa elementul central a ramas informatia. Iar modul in care se acceseaza si se transmite informatia s-a transformat radical, dartorita evolutiei tehnologiei.

Acum, dorim sa aducem tehnologia si in salile de clasa – locul in care elevii iau prima oara contact cu educatia structurata, organizata, cu lectiile predate de dascali cu suflet.

The importance of digital education

Educatia nu este un proces static, care ia sfarsit atunci cand clopotelul suna de iesire. Tocmai de aceea, orice membru al societatii care vrea ca aceasta sa avanseze apreciaza aportul pe care noile tehnologii il pot avea in acest sens. Tehnologia poate sa alcatuiasca cadrul in care educatia se poate continua, in care elevii si profesorii pot comunica, in care transmiterea de informatii se face rapid si eficient.

Digitalizarea sistemului de invatamant este un pas important, agreat ca atare de Guvernul României, fiind un subiect care a facut parte din discursul Ministrului Educației in multiple randuri . Smart Classroom pune accent pe interactivitate si un sistem de comunicare mai simplu, factori care ajuta la dezvoltarea de competente importante, menite sa ii pregateasca pe elevi pentru ceea ce le rezerva cu adevarat viitorul.

Misiunea Smart Classroom

Completely digitized classes

O clasa este locul in care informatia are intalnire cu cei care doresc sa o absoarba. Prezenta tehnologiei de ultima ora in salile de clasa inseamna o mai usoara transmitere a informatiei, un sistem de educatie adaptat vremurilor, dar si un mod de a usura interactiunea intre elevi si profesori. Misiunea noastra este de a transforma si moderniza procesul de educare, convertind-ul intr-unul interactiv, interesant, colaborativ.

Prin invatarea colaborativa online facilitata de tehnologiile Samsung, procesul educational se transforma intr-un dialog interactiv in beneficiul elevilor si al profesorilor deopotriva.

Sustinerea Samsung

Viitorul apartine oamenilor Smart si este construit in Samsung Smart Classroom.

Pentru Samsung, tehnologia este calea prin care fiecare dintre noi isi poate asigura un viitor mai bun. Lider mondial in productia si distributia de tehnologie, misiunea Samsung e aceea de a inspira si incuraja oamenii sa viseze la o viata mai buna, dar mai ales de a ii sprijini prin solutii concrete care sa ii ajute in dobandirea competentelor care ii ajuta la indeplinirea visului lor.

Pasiunea sustinuta de tehnologie ii aduce pe oameni mai aproape de succes si contribuie in felul acesta la succesul intregii societati.

Design intuitiv

Am gandit intregul sistem Smart Classroom in asa fel incat sa fie user-friendly pentru oricine, fara a necesita cunostinte sau abilitati solite in lumea virtuala. Interfata sa inteligenta, intuitiva si usor de utilizat face procesul de invatare/predare eficient, accesibili si, nu in ultimul rand, placut.

Scurt istoric Smart Classroom

Smart Classroom este dovada faptului ca tehnologiile Samsung reprezinta o solutie reala pentru eficientizarea procesului educational.

Initiat in 2013 ca un program educational – pilot dezvoltat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, Smart Classroom are ca scop crearea unui mediu educativ interactiv complet digitalizat.

In 2013-2014 au fost utilate cu tehnologie de ultima generatie in materie de tablete, E-Board-uri si Smart TV patru clase Smart in licee din Bucuresti, Timisoara, Iasi si Constanta

Astfel, cele 4 clase dotate cu solutii hardware si software Samsung implica in program 1200 de elevi si 200 de profesori anual.

Pregatirea cadrelor didactice

Esti cadru didactic? Atunci Smart Classroom se adreseaza si tie! Prin Smart Classroom, vei primi sprijin in dobandirea si sporirea competentelor digitale, pentru a putea comunica mai eficient cu elevii tai, tinand pas de apetenta lor pentru mediul digital..

Future Community for Teachers este un program de specializare organizat cu sprijinul Institutului de Stiinte ale Educatiei si adresat tuturor cadrelor didactice din invatamantul superior. Se desfasoara in perioada septembrie – decembrie 2014 si este structurat in 4 module, fiecare vizand atingerea mai multor criterii de competenta:

 • Identificarea potentialului noilor tehnologii de informare si comunicare pentru o invatare eficienta la disciplina predata;
 • Exemplificarea rolului si a beneficiilor invatarii comunicational – reflexive la disciplina predata;
 • Utilizarea diferitelor tipuri de resurse si instrumente online cu potential de utilizare in invatare la disciplina predata;
 • Explorarea potentialului platformei de invatare SmartClassroom pentru construirea unor unitati de invatare online la disciplina predata;
 • Construirea unor secvente de invatare online la disciplina predata, pe platforma SmartClassroom.
Cele 4 module ale programului sunt:
 • 1. Initierea – 2 1/2 zile- formare fata in fata (Septembrie 2014)
 • 2. Dezvoltarea cursului – activitate asistata online (Septembrie – Octombrie 2014)
 • 3. Aplicarea/pilotarea – activitate pe platforma SMART CLASSROM cu elevii (Octombrie – Noiembrie – Decembrie 2014)
 • 4. Evaluarea cursului din perspectiva elevilor (Decembrie 2014))
Impreuna cu Institutul de Stiinte ale educatiei, aducem inovatia in educatie. Aici te pregatesti de acum pentru a deveni si mai competent si mai aproape de elevii tai.
Cum asa?
 • Iti administrezi online portofoliul de invatare, eficientizandu-ti timpul si resursele
 • Inveti sa utilizezi instrumente inovative si interactive de invatare.
 • Dobandesti capacitati remarcabile in sustinerea unei prezentari
 • Construiesti un brand personal si te promovezi online
 • Inveti sa asculti, sa evaluezi si sa dai feedback online
 • Iti dezvolti reteaua personala si profesionala prin strategii eficiente de socializare/networking
 • Intelegi importanta, regulile si limitele comunicarii virtuale
 • Stapanesti si utilizezi tehnologia de e-learning in interesul tau, prin utilizarea instrumentelor Web 2.0.